Bel mij terug

Plan bezichtiging

Laat uw naam en telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met u op om een datum en tijdstip af te spreken.

Stuur mij de brochure

Deel deze woning

Uw woning verduurzamen loont!

Verduurzaming is de afgelopen jaren steeds meer een ‘hot item’ geworden. Ook vanuit de overheid wordt verduurzaming gestimuleerd middels diverse maatregelen. Duurzame aanpassingen aan uw woning hebben natuurlijk een gunstig effect op het milieu, maar daarnaast leveren ze ook aanzienlijke besparingen en waardevermeerdering van uw woning op! Misschien houdt u niet van klussen, vindt u het lastig om uit te zoeken wat de beste verduurzamingsmogelijkheden zijn of ziet u op tegen de investering. Toch zijn er vaak genoeg redenen om uw woning wél te verduurzamen.

 

Verduurzaming begint bij goede isolatie. Met name oudere woningen zijn slecht geïsoleerd. Met goede dak-, vloer-, gevelisolatie en isolerende beglazing, verlaat er minder warmte uw woning en blijft u woning in de zomer koeler. Dit verhoogd direct uw wooncomfort en verlaagd daarnaast uw maandelijkse lasten! Daarnaast bereid het uw woning voor op de toekomst. Binnen 10 jaar zal duurzaam wonen namelijk de standaard zijn. 


De energieprijzen zijn de laatste tijd enorm gestegen. Hiermee is het des te interessanter geworden om over te stappen op duurzame energiebronnen en eventueel zelfs van het gas af te stappen. Investeringen als zonnepanelen, een warmtepomp of zonneboiler lonen vaak al snel! Duurzaamheid betekent ook onafhankelijkheid. De komende jaren blijven de prijzen van gas en elektra stijgen. Door te kiezen voor alternatieve energiebronnen, wordt u onafhankelijk van externe partijen en fluctuaties in prijzen. 


Wanneer je energiezuinig woont, levert u het een grote besparing op je maandelijkse lasten op. Daarnaast vermeerdert het de waarde van uw woning aanzienlijk. Potentiële kopers vinden het steeds belangrijker dat een woning goed scoort op het gebied van duurzaamheid. Zo vindt gemiddeld 70% de isolatie van een woning zeer belangrijk en vindt 51% ook zonnepanelen op het dak van belang1. 

 

Verduurzaming blijft voor veel mensen een lastig onderwerp. Welke maatregelen lonen nou echt? Welke maatregelen hebben een positieve invloed op de waarde van mij woning? En zo zijn er vaak nog vele andere vragen. Ook voor vragen omtrent duurzaamheid kunt u bij ons terecht! Zo kunnen wij u bijvoorbeeld bij de aankoop van een nieuwe woning een kritische blik op de isolatie en energiebesparende maatregelen van een woning werpen. Of adviseren in welke verduurzamingsmaatregelen verstandig kunnen zijn. Neemt u gerust eens contact op met ons kantoor om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.

 

1Bron: Rapportage effecten duurzaamheidsmaatregelen op de verkoopbaarheid van woningen, R. de Jong en G. van de Werf, 28-06-2021

Esmee Smits

Esmee Smits

2 min leestijd
Uw woning verduurzamen loont!